GR Supra

След дълго отсъствие легендата GR Supra се завръща. Оборудвана с напълно нова механична трансмисия, която е разработена специално от Toyota, автомобилът изцяло би могъл да ви достави удоволствие и въодушевление, което да изпитате зад волана. Новата Toyota GR Supra осигурява незабравимо шофиране на своя водач.

Благодарение на новата конструкция на механизма за превключване с unitec система, водачът може да се наслади на прецизно настроено превключване. Това позволява по-плавна смяна на предавките с пълна ергономичност.

Новият софтуер на GR Supra позволява пълна синхронизация с оборотите, за да адаптира въртящия момент докато се превключва към по-висока предавка, както и да оптимизира повишаването на оборотите при преминаване към по-ниска такава.

 

Състезателен кокпит

Новата Toyota GR Supra е изящно съчетание от интериорен GT и управление на спортен автомобил. Дизайнът на кокпита е вдъхновен от едноместните състезателни автомобили. Разположените около ергономично организирания волан с три спици, head-up дисплей и цифрово комбинирано табло осигуряват всичката необходима информация на своя водач.
С помощта на Toyota Supra Connect* можете да се насладите на интуитивен сензорен екран - притежавате набор от услуги за свързаност, достъп до навигация с онлайн информация за трафика и събитията на пътя.
Ако използвате Toyota Supra connect на телефона си, допълнително си осигурявате дотъп до аналитични данни от вашата GR Supra, както и дистанционно да управлявате различни нейни възможности.

Състезателен кокпит

Екстеремен дизайн

Главният дизайнер, Нобуо Накамура е създал GR Supra без да прави компромис с дизайн, вдъхновен от състезаните автомобили, следвайки концепцията „Condensed Extreme“ - дълъг преден капак, компактна каросерия и широка стойка. В нея е съчетана аеродинамика, взаимствана от моторните спортове и модерен външен вид, излъчващ мощ. Това я прави не просто спортен автомобил, а произведение на изкуството. А за да подчертае своите корени има внушителните 19-инчови ковани алуминиеви колела и ярко отличаващите се LED предни светлини с шест елемента.
В основата на динамичните качества на GR Supra бе Toyota Gazoo Racing. Благодарение на международния опит в моторните спортове е постигнато оптимално съчетание от аеродинамично съпротивление и сила на повдигане. Специално проектираната облицовка на дъното на автомобила спомага за намаляване на силите на аеродинамично повдигане. Чрез внимателно изработените дефлектори под купето, въздухът се пренасочва, което помага за по-добра стабилност при по-висока скорост.

Екстеремен дизайн

Силата на безопасността

За всеки спортен автомобил с подобна динамика и мощност, като GR Supra, безопастността е на първо място.

С GR Supra сте напълно защитени, тъй като е оборудвана с Toyota Supra Safety+ - технологии, които включват следене на сляпата зона, предупреждение за напускане на лентата с контрол на кормилно управление и адаптивен круиз контрол с потегляне и спиране. *Само за вариантите с автоматична трансмисия
Снабдена е със ситема за защита от и при катастрофа с разпознаване на пешеходци и велосипедисти, което помага за намаляване на последствията от сблъсък.
За пълна сигурност и спокойствие на водача има предупреждение за напускане на лентата с контрол на кормилното управление

Силата на безопасността

Динамика и ускорение

При GR Supra Toyota постига перфектното "златно съотношение", комбинирайки късо междуосие и широка колея. Това прави удоволствието от шофирането пълноценно, без значение от предизвикателството, срещу което сте изправени. Чрез своето задно адаптивно спортно окачване и серво управление с променливо предавателно съотношение Supra създава усещане за пълна управляемост. Без значение пред какво предизвикателство е изправена, трансмисията с функция Hairprin+ осигурява пълна стабилност и контрол.
Снабдена с два звукови режима, GR Supra дава възможност да изберете звуковия фон на шофиране - Normal - рафиниран звук, идеален за края на деня и Sport - завладяващи високи тонове, вдъхновени от състезателния и дух.

3.0-литровият двигател на Supra със завладяващи оборотни режими и плавно, директно ускоряване грабва дъха с 4,3 секунди до 100 км/ч.

 

 

Динамика и ускорение

Файлове за изтегляне

Нагоре