Prius

Prius е първия масов хибрид, създаден през 1997г. За да направи този автомобил символ на ефективност и приятен за шофиране, Toyota комбинира интелигентен дизайн и технология, динамични характеристики и отлично управление. Така Prius се издига на следващо ниво.

Също като всеки автомобил Toyota, Prius е с изключително високо ниво на качество, издръжливост и надежност. Предлага се със стандартана 6 годишна удължена гаранция, а също и до 10 годишна грижа за хубридната батерия.

 

Hybrid

  • Цена: от 62 240,00 лв.
  • Мощност (к.с. по DIN): 122 HP
  • Комбиниран разход на гориво (л/100км): 3,7 л.
  • Комбинирани емисии CO2 (г/км): 84 г.

Свързаност и разнообразие от функционалности

Toyota Prius е оборудвана с МуТ - система от свързани дигитални услуги, благодарение на която може да се разчита на всичко - от намирането на автомобила до планиране на пътуване. Мултимедиата Toyota Touch 2 на Prius съдържа интеграция на телефон с Bluetooth, MP3/WMA съвместимост, както и системата Toyota real Time Traffic от Tomtom.

Свързаност и разнообразие от функционалности

Изчистен, но привлекателен дизайн

Новият Prius притежава съвременнен външен вид, отговарящ на модерните технологии. Обновеният дизайн притежава отчетливи и изчистени линии, чрез които се оптимизира аеродинамиката на автомобила, но същевременно се запазва знаковия триъгълен силует на модела. В резултат на всичко това, Prius  осугрява на своя притежател наслада за окото и удоволствие от шофирането.

Изчистен, но привлекателен дизайн

Вълнуващ и сигурен

Prius е най-ефективният хибрид, който няма нужда от допълнително зареждане в мрежата - зарежда батерията си докато се движи. 1.8-литровият двигател осигурява на своя водач плавно и вълнуващо шофиране. Превключването между електрическия и бензиновия двигател става плавно и осигурява динамично ускорение, а благодарение на ниския център на тежестта, подобреното окачване и по-голямата линейна мощност, може да се насладите изцяло на управлението и динамиката на автомобила.

За първи път, автомобил от този клас притежава 4х4 система за задвижване, специално проектирана за Prius. Благодарение на нея се осигурява допълнителен контрол при трудни условия и се осигурява допълнително спокойствие, което то е необходимо, без да се жертва ефективност или място в багажника.

 

Вълнуващ и сигурен

Файлове за изтегляне

Нагоре