Актуални новини и събития за Toyota

Новият Lexus RX - революцията на една икона

Lexus представи петото поколение на своя SUV RX, което е важна крачка в еволюцията на този емблематичен автомобил.

Рафинирано шофиране Lexus Drivig Signature

Новият Lexus RX е изграден на основата на платформата на GA-K, при която задната част е изцяло рефакторирана за да се постигне още по-прецизна настройка на окачването. Това допълнително допринася за подобряване на динамичните качества, комфорта и рафинираността.

Динамичен и уверен дизайн

Новият SUV на Lexus притежава много по-динамичен и уверен дизайн от предшественика си. Предната решетка е с вретеновидна структура, интегрирана по-добре в "лицето" на RX, а светлините са по-елегантни. Lexus RX е с удължен преден капак, по-дълго междуосие (с 6 см), по-ниската линия на покрива (с 1 см) и по-големите 21-инчови колела допринасят за динамичния и солиден вид на автомобила. Задните светлини, които се простират по цялата широчина, с интегриран надпис Lexus и по-широката задна следа (с 4 см) са допълнителен израз на по-силното пътно присъствие на новия RX при поглед отзад.

Луксозното и интуитивно, вътрешно пространство е създадено от изключително висококачествени материали и базирано на най-новите технологии в името на високото качество на комфорт и удобство на пътуване. Предните седалки имат нова конструкция, което осигурява удобен достъп, отлична опора и отопление/вентилация.

Кокпитът Tuzana е изцяло фокусиран върху водача - осигурява пряк и интуитивен контрол на автомобила. Допълнително подобрява изживяването и безопасността при шофиране, като всичко свързано с управлението е разположено така че да бъде осигурен лесен достъп за да се сведе до минимум разсейването на водача.

Широкомащабна електрификация

Новият Lexus RX ще се предлага с гама от три различни електрифицирани варианта за Европа.

RX 450h+ - първият PLUG-IN хибриден електрически RX

Този PLUG-IN хибрид притежава четирицилиндров 2,5-литров бензинов двигател като част от хибридното задвижване и акумулаторна литиево-йонна батерия с капацитет от 18,1 kWh. Допълнителен електродвигател на задния мост позволява задвижване на всички колела. Литиево-йонната батерия осигурява пробег на шофиране в чисто електрически режим от 65 км. 

RX 500h - PERFORMANCE хибрид

Новият RX 500h е първият хибриден модел на Lexus, чиято система на задвижване включва двигател с турбопълнене. Напълно новата хибридна архитектура включва 2,4-литров бензинов турбо двигател и 6-степенна автоматична трансмисия на RX 500h и осигурява 371 к.с. по DIN к.с. и 645 Нм въртящ момент, които гарантират вълнуващо ускорение и превъзходна динамична управляемост, благодарение на системата DIRECT4

RX 350h - Ефективен самозареждащ се хибрид

Плавната работа и ефективността на самозареждащия се хибриден модел RX са подобрени с въвеждането на технология от 4-то поколение. 2,5-литров задвижващ агрегат осигурява 245 к.с. по DIN и ускорение 0-100 км/ч за 8,0 секунди.

RX предлага трето поколение Lexus Safety System+, иновативни мултимедия и свързаност, услуги за свързаност Lexus Link Pro. Осигурява на своите пътници пространство, което предоставя наслада и обстановка, която ги приветства - персонализирано амбиентно осветление с палитра от 64 цвята и четиринадесет различни теми.

Нагоре