Актуални новини и събития за Toyota

Toyota представя новото поколение на кросоувъра Venza

Toyota VenzaМодела на Toyota Venza вече има ново поколение, което за разлика от предшественика си изглежда като пълноправен кросоувър.

Новата Venza се основава на модулна архитектура TNGA, която вече е позната при моделите Camry, Avalon, RAV 4, Highlander и Sienna. Платформата дава възможност автомобилът да е по-здрав, безопасен, удобен и значително по лек.

Външният вид на кросоувъра леко напомня за седана Mirai, който има водородна задвижваща система на горивни клетки, а що се отнася до интериора - на Rav 4. Предлага се с изцяло дигитално табло, както и осеминчов отделен таблет от инфотейнмънт комплекса с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto. Има вариант също и с прожекционнен дисплей, панорамен покрив, автоматичен климатроник, седалки с вентилация и цифрово огледало за обратно виждане.

Кросоувъра Venza  притежава пакет от електронни асистенти Toyota Safety Sense - система за следене на пътната лента, функция за автоматично превключване от къси на дълги светлини, наблюдение на състоянието на водача и система за разпознаване на пътните знаци.

Toyota Venza има хибридна задвижваща система, която се базира на 2,5-литров двигател, работещ заедно с два електромотора и вариатор. Общата мощност на агрегатите достига 219 к.с.

 

Нагоре